Londra’da metro çalışanları grevde

RMT ve TSSA sendikalarına bağlı işçilerin greve çıkması sonucu Londra’da metro seferleri büyük ölçüde durdu.

Pazar günü 18:00’de başlayan 24 saatlik grevden 5 milyon yolcunun etkilenmesi bekleniyor.

Ülkede kuzey ve güneye giden demiryollarındaki iki sendikanın daha greve çıkmasıyla cuma gününe kadar ulaşımda büyük aksaklıklar yaşanacak.

Muhafazakâr Parti sözcüleri, “küçük bir grup militan sendikacı”nın işi olarak gördüğü grevler devam ederse trenlerin ve metronun çalışması için “yeni yollar” düşünmeye başlayacaklarını söylüyorlar.

Sendikalarla işveren arasındaki anlaşmazlığın sebebi ise metro duraklarında bilet satılan ofislerin kapatılması. Bunun sonucunda 900 işçi işsiz kaldı. Sendikalar, bilet ofislerinin kapatılmasının güvenliği ve müşteriye verilen hizmet kalitesini de düşürdüğünü söylüyor.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-10-09 at 22.34
Azerbaycanlı sosyalistten başörtüsü yasağı, baskı rejimi ve bunun arka planı üzerine değerlendirme
linke-parteitag-berlin-elif-eralp-100-1920x1080
Berlin’de koalisyon görüşmeleri öncesi yoklama: Sol Parti sağın kışkırtmalarına boyun eğiyor
dcb209d2-cfa2-4f53-a83b-ee58edf5047f
Faşist bir kıyamet için dua eden milyarderlerle tanışın