Kaos GL, 20 Kasım, Genç LGBTİ+, ÜniKuir, Muamma, GALADER, 7 Renk, Özgür Renkler, SPoD, 17 Mayıs, LİSTAG, HEVİ, Lambdaİstanbul ve Pembe Hayat derneklerinin imzacı olduğu açıklamanın tamamı şöyle:
“Korkmuyoruz, Susmuyoruz, Hakikati Savunuyoruz!
Bu sabah, İstanbul merkezli siyasi bir operasyonla, gazetecilerden siyasetçilere, hak savunucularından sanatçılara kadar onlarca kişi hukuksuzca gözaltına alındı. LGBTİ+ hakları alanında çalışan aktivist Erkin ve gazeteci, insan hakları savunucusu Yıldız Tar da gözaltına alındı.
Yıldız’ın ve Erkin’in sesi, bizim sesimizdir!
Bu operasyonlarla, sadece kişiler değil, hak mücadelesi veren herkes hedef alınmaktadır. Gözaltına alınanlar arasında, yıllardır maruz bırakıldığımız şiddeti haberleştiren insan hakları savunucusu ve gazeteci Yıldız Tar ve mücadelemizin bir parçası olan yoldaşımız Erkin de var.
2025 yılını Aile yılı ilan ederek LGBTİ+lara yönelik ayrımcı politikalarla ve nefret söylemleriyle LGBTİ+ hak mücadelesini itibarsızlaştırmaya çalışan AKP iktidarına sesleniyoruz: LGBTİ+lara, haklarımıza saldırmaktan vazgeçin. Erkin’i ve Yıldız Tar’ı serbest bırakın.”