LGBTİ+ aileleri Portekiz’de biraraya geldi

Avrupa’nın LGBTİ+ Aileleri çatı örgütü olan ENP – Avrupa LGBTİ+ Aileleri Ağı, Portekiz’in Lizbon şehrinde iki günlük bir konferans düzenledi.

Konferansa Malta, Litvanya, İtalya, Ispanya, Portekiz, Rusya, Almanya, Polonya, İzlanda ve Türkiye’den aile dernekleri temsilcileri katılım gösterdi, Ukrayna aile derneği temsilcisi online olarak katıldı.

“Let’ Change the Pace” (Haydi hızlanalım!) başlığıyla toplanan konferansta, başta trans aileleri olmak üzere LGBTİ aile deneyimleri paylaşıldı, ülkelerin yasal düzenlemeleri hakkında bilgi verildi ve mücadele imkânları tartışıldı.

ENP heyeti, Portekiz Meclis Başkanı ile de görüştü. Aile derneklerinin temsilcilerini dinleyen meclis başkanı Silva, ailelere LGBTI+’ların her alanda eşitliği için destek beyanında bulundu.

Türkiye’den konferansa İstanbul’dan LİSTAG ve Ankara’dan GALADER katıldı.

(Sosyalist İşçi)

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı