Kulp Belediyesi’ne kayyum atandı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından gözaltına alınan HDP’li başkanlar tutuklandı.

Tutuklanan HDP’li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş’ın yerine Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet kayyım olarak atandı.

Kulp Belediye Eş Başkanı Mehmet Fatih Taş, Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş ve HDP Kulp İlçe Eş Başkanı Abidin Karaman, belediye eşbaşkanı Fatma Ay ve Mehmet Emin Ay “suçun vasfı, soruşturmanın sürüyor oluşu, yeni delillerin elde edilme ihtimali, kuvvetli suç şüphesi ve suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptıkları” gerekçeleriyle tutuklandı.

ilginizi çekebilir

5798_pic1_k
“Onlara serf gibi davranıyorlar”: Arnavutluk'un İşkodra kentinde Roman aileler tahliye ve dışlanma tehdidiyle karşı karşıya
morg thuumb - hak hukuk ihanet vol
Videomuz yayında!
Embedded-AI
Üniversitelerden Vatikan'a... Yapay zekâya karşı tepkiler göz ardı edilemez