Kırklareli’de Şişecam işçileri direniyor

Şişecam’a bağlı Kırklareli Paşabahçe cam fabrikasında 91 işçinin işten çıkarılmasıyla direnişe geçen işçilerin mücadelesi devam ediyor.

Lüleburgaz’da halkın ve esnafın yoğun desteğini alan işçilerin eylemi giderek daha da kitleselleşiyor. “Kol kırılır yen içinde kalır, cam kırılırsa keser” diyen işçiler toplumun her kesiminden destek alırken bağlı oldukları Kristal-İş sendikasından yeterince destek göremediklerini söylüyorlar.

İşçilerin direnişi 11 gündür sürüyor. Kent esnafı ise iş yerlerine “Şişecam işçisi yalnız değildir” yazıları astı.

İşçilerin söylediklerine göre, Şişecam patronu, muhalif olan işçileri işten çıkarıyor. İşten çıkarmaların asıl sebebinin ekonomik kriz olduğunu söyleyen işçiler, patronun iktidar ile ortak hareket ettiğini söylüyor. İşçiler, işe geri dönene kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını söylediler.

(Yarın Haber)

ilginizi çekebilir

barisa-ihtiyacim-var-kadin-inisiyatifi-kadinlarin-ozgurlugu-savasla-degil-direnisle-gelecek
Şovenistler delirdi, demek ki barış süreci doğru yolda-II
BAYRAMPAŞA-OLAYI-AÇIKLAMASI
Kürt halkına yapılan zulümden hamile bir kadının karnına atılan tekmeye: Aynı hikâye, aynı cezasızlık 
1752784937_kurdistan24
Süveyda: devrimin son kalesi