Katil IŞİD bu kez Haseke’de saldırdı: 31 ölü

IŞİD’in Rojava’nın Haseke kentinde bir Kürt düğününe yönelik intihar saldırısında en az 30 kişi öldü.

Pazartesi akşamı Tel Tawil kentinde düzenlenen saldırının, gelin ile damadın nikah kıyılması sırasında gerçekleştirildiği bildiriliyor.

IŞİD, militanlarından birinin, patlayıcı yelek ve otomatik silahla, kalabalık bir şekilde bir araya gelen Kürt savaşçılara saldırdığını açıkladı.

Kürt grupların öncülüğündeki güçler, IŞİD’i önemli oranda Haseke Eyaleti’nin dışına çıkartmış durumda.

Fransız haber ajansı AFP‘ye konuşan bir görgü tanığı, evlilik yemini sırasında üzerinde siyah ceket bulunan ve garip görünen bir adamın gelin ve damadın yanından geçtiğini ve sonra bir patlama olduğunu söyledi. Görgü tanığı, “İnsanlar yere düştü ve parçalara ayrılmış bedenler gördüm” dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ölü sayısının 31 olduğunu söyledi.

İngiltere merkezli SOHR, damat Zaradeşt Mustafa Fatimi’nin de ölenler içinde olduğunu söylerken, bir akrabası ise Fatimi’nin olayda hafif yaralandığını belirtti.

Haseke’nin büyük bir bölümü YPG’nin (Halk Savunma Birlikleri) denetiminde bulunuyor.

(BBC Türkçe)

ilginizi çekebilir

52f40482-a166-4d3f-87d6-ea8e043153b4
Şenol Karakaş ile yeni çözüm sürecine dair röportaj
74500090_1006
PKK’nin son açıklaması: Süreç devam ediyor, ama nasıl?
223252
Medeni haklarımızdan vazgeçmiyoruz!