Kaliforniya’daki yangın 16 gündür söndürülemiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde günlerdir devam eden yangınlar kontrol altına alınamıyor. Binlerce ev ve iş yerinin kullanılamaz hâle geldiği yangınlarda 7 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 154 bin hektar alana zarar veren yangınların, eyalet tarihinin en büyük yangın felaketi olduğu belirtildi.

16 gündür devam eden yangını söndürmek için 14 binin üstünde itfaiyeci aralıksız olarak çalışılıyor. Eyaletin kuzeyinde başlayan yangının, Mendocino Milli Ormanı sınırı ve Lake ile Colusa bölgeleri arasındaki sınır bölgesi boyunca etkisini artırdığı ve bin 148 kilometrekareden fazla ormanlık alanı yok ettiği kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının ilerleyen günlerde 43 dereceye kadar çıkmasının beklendiği eyalette, 16 farklı bölgede etkili olan yangınların daha fazla büyümesinden endişe duyuluyor.

(EuroNews)

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-07-18 at 13.08
Ankara’da Gazze ile dayanışma eylemi: ‘Nehirden denize özgür Filistin’
b26fc4f2-d0bc-4b21-8b33-9cd08ac6036c
Çerçeve yasanın eşiğinde çözüm süreci
öğ1
Öğretmenler Sendikası: 'Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıIdıramaz'