Kadıköy’de çevrecilik festivali

Marmara Hukuk Derneği ve Eko-Öğrenci Hareketi, 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da, Tasarım Atölyesi Kadıköy’de bir çevre festivali düzenledi.

Dört gün boyunca farklı dernek, grup ve mücadelelerden aktivistlerin tartıştığı toplantılara 3 Kasım Eko-Sosyalizm gününde Antikapitalistler platformu da katılım göstererek doğa ve iklim üzerinde süren insan sömürüsüne son vermenin salt bir çevre mücadelesi olmadığını, bunun ayrıca bir sistem sorunu olduğunu vurguladı.

Antikapitalist Öğrenciler etkinlikte stand açarak yayınlarının dağıtımını sağladı.

Antikapitalistler’den Özdeş Özbay, Çev-Fest’te yaptığı konuşmada, kapitalizm şartlarında iklim krizinin durdurulmasının imkansız olduğunu, kapitalistlerin iklim krizine önerdiği salt bireysel çözümlerin aksine, ihtiyaç duyulanın Greta Thunberg’in dünya çapında başlatmış olduğu iklim grevleri gibi kitlesel eylemler olduğunu ifade etti.

ilginizi çekebilir

taklit
Yeni Parti yeni olabilecek mi? I Şenol Karakaş anlatıyor
AFP__20251014__78PX2AQ__v1__HighRes__BelgiumPoliticsEconomyProtest-1760453171
Gerçek Marksist gelenek nedir?
foto-12-4-730x410
Savaşa Hayır İnisiyatifi’ni inşa edelim