Kadıköy’de çevrecilik festivali

Marmara Hukuk Derneği ve Eko-Öğrenci Hareketi, 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da, Tasarım Atölyesi Kadıköy’de bir çevre festivali düzenledi.

Dört gün boyunca farklı dernek, grup ve mücadelelerden aktivistlerin tartıştığı toplantılara 3 Kasım Eko-Sosyalizm gününde Antikapitalistler platformu da katılım göstererek doğa ve iklim üzerinde süren insan sömürüsüne son vermenin salt bir çevre mücadelesi olmadığını, bunun ayrıca bir sistem sorunu olduğunu vurguladı.

Antikapitalist Öğrenciler etkinlikte stand açarak yayınlarının dağıtımını sağladı.

Antikapitalistler’den Özdeş Özbay, Çev-Fest’te yaptığı konuşmada, kapitalizm şartlarında iklim krizinin durdurulmasının imkansız olduğunu, kapitalistlerin iklim krizine önerdiği salt bireysel çözümlerin aksine, ihtiyaç duyulanın Greta Thunberg’in dünya çapında başlatmış olduğu iklim grevleri gibi kitlesel eylemler olduğunu ifade etti.

ilginizi çekebilir

images (7)
İklim değişikliği: “Giderek şiddetlenen küresel bir sağlık acil durumudur”
GettyImages-1221086303c
Shell’in aslında bildikleri: Altmış yıllık sırlar
images (6)
Star Trek ve X-Men oyuncusu Patrick Stewart aramızdan ayrıldı