İzmir’de İZBAN işçileri greve çıktı

İzmir’de Demiryol-İş sendikası ile İZBAN AŞ arasında süren sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine işçiler bu sabah greve başladı.

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında bir şirket olan İZBAN’ın çalışanları, diğer şirketlerin tek tek çalışanlarına göre düşük ücretle çalıştırılmaktaydı.

Demiryol-İş sendikası ve işveren arasında bir süredir devam eden görüşmeler tıkanma noktasına gelince, çalışanlar grev kararı alınmasını talep ettiler.

304 çalışanın 200 kadarı asgari ücretin biraz üzerinde bir ücret almakta. Her gün 350 bin kişiyi taşıyan İZBAN çalışanlarının talebi, şirket cirosunun binde 6’sına denk geliyor. 304 işçi için ayda 53’er liralık bir fark.

Demiryol-İş sendikasının basın açıklamasıyla başlayacak olan grev, polisin izin vermemesi sebebi ile basın açıklaması yapılmaksızın başladı.

Bu grevin kazanmasının son zamanlardaki umutsuz havanın dağılmasına önemli bir katkısı olacaktır. Dayanışmayı yükseltelim!

ilginizi çekebilir

35A7Y_914504
Kahkahanın suç mahali
650x344-son-dakika-gosterisinde-kuran-i-kerim-ile-dalga-gecmisti-sozde-komedyen-deniz-goktastan-piskin-savunma-1783072266285
DSİP: Deniz Göktaş’a Özgürlük!
Ukraine-war
Avrupa'nın Ukrayna'ya desteği, savaşın genişlemesi riskini taşıyor