İZBAN işçileri greve gidiyor

Demiryol-İş sendikası, işverenle toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine grev kararı aldı.

Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş İzmir Şubesi çalışanları ile İZBAN arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

İki kurum arasında daha önce de patlak veren toplu iş sözleşmesinin görüşmeleri 6 Haziran’dan bu yana devam ediyordu. Yoğun görüşmeler sonrasında sendika ile İZBAN arasından mutabakat çıkmadı.

Yaşanan sürecin ardından iki taraf arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle Demiryol-İş, grev kararı aldı.

İZBAN bünyesinde makinistler, istasyon operatörleri, gişe çalışanları, bakımcılar olmak üzere toplamda 340 personel iş bırakacak. Gerçekleştirilecek grev için sendika 8 Kasım tarihini belirledi.

ilginizi çekebilir

ronim
(Seçtiklerimiz) Roni Margulies’i anarken
Avlaremoz-header-74-2
Roni’siz iki yıl
ayse-panus-a-ozgurluk
Kaos GL Derneği: Ayşe Panuş'a özgürlük!