İşten atmalara karşı direniş: Çorlu’da EGO işçileri üretimi durdurdu

Çorlu’da Türk Metal’in yetkili olduğu EGO-Elektrikli Ev Aletleri AŞ’de sendikaya karşı sesini yükselten 20 işçi, dün vardiya bitimine 20 dakika kala yönetime çağrılarak işten atıldı. 20 işçinin işten çıkarılması üzerine diğer işçiler de üretimi durdurarak direnişe geçti.

Dün iki vardiyadaki işçiler, üretimi durdurarak fabrikadan ayrılmadı.

İşçilerin kendi aralarından seçtikleri temsilciler, dün akşam saatlerinde yönetimle görüşme gerçekleştirdi. Yönetim atılan arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçilere net bir açıkla yapılmazken, bugün öğlen saatlerinde fabrika müdürünün açıklama yapacağı belirtildi.

İşçiler görüşmenin ardından da gece boyunca kararlı bekleyişlerini sürdürdü. Sabah saatlerinde bir araya gelen çok sayıda işçi, noter eşliğinde istifa edeceklerini açıklamışlardı.

ilginizi çekebilir

494681107_1012492814353176_808321545305336042_n
LGBTİ+ aktivisti Asya Gökalp’e iki ayrı ceza: “Asya'ya yönelik bir yargısal taciz var”
WhatsApp Image 2025-12-17 at 13.19
Besleme yasaklarına, katliam yasasına karşı 6 şehirde eylem: Dostlarımızı vermiyoruz! 
elections-chili
2025-Kaos dünyayı kasıp kavuruyor