İstanbul’da ırkçı cinayet: 15 yaşındaki Suriyeli çocuk işçi katledildi

15 yaşındaki Suriyeli göçmen Abdullatif Davvara, Gaziosmanpaşa’da bir parkta maskeli faşistler tarafından vurularak öldürüldü. Bu yaşta tekstil fabrikasında çalışan çocuk, annesi ve kardeşlerini depremde kaybetmişti.

Karar’ın haberine göre 21 Eylül’de maskeli şahıslar parkta oynayan Abdullatif’e 14 el ateş etti. Hayatını kaybeden göçmen çocuk, Kilis’te toprağa verildi.

Söz konusu parkta 2 aydır ırkçı saldırıların meydana geldiği söyleniyor.

Amca Mustafa Davvara, “Yeğenim masumdu. Kimseye bir zararı yoktu. Sadece arkadaşlarıyla oyun oynuyordu. Onu bu şekilde kaybetmek bizim için çok acı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.

Ve şöyle devam etti:

“Benden arkadaşlarıyla oyun oynamak için izin aldı. Berberden gelmişti. Ben de 15 dakika müsaade ettim. Kamera kayıtlarını izledik. Abdullatif’e saldıranlar simsiyah giyinmiş ve maske takmıştı. Ben bu bölgede esnaflık yapan biriyim. Kimseyle hiçbir kavgam, tartışmam yok. Yeğenim vurulduktan sonra kadın doğum hastanesine kaldırıldı ve orada gerekli müdahaleler yapılamadı. Sonrasında Başakşehir’de bir hastaneye sevk edildi ama artık çok geçti.”

son yazıları

Temel Conta işçileri grev kırıcılığına geçit vermiyor
Tutuklu ve açlık grevi eylemi yapan Palestine Action yoldaşımıza mektup
Yaşamı parçalara ayıran iktidar: Kadın, hayvan ve çocuk bedenleri üzerinden bir şiddet rejimi

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2026-01-13 at 13.36
Temel Conta işçileri grev kırıcılığına geçit vermiyor
296833
Tutuklu ve açlık grevi eylemi yapan Palestine Action yoldaşımıza mektup
25-kasim-2020-istanbul-12-e1669112744773
Yaşamı parçalara ayıran iktidar: Kadın, hayvan ve çocuk bedenleri üzerinden bir şiddet rejimi