İsrail’in İran saldırısını durduralım!

İsrail ordusu, İran’ı vurmaya devam ediyor. Önde gelen İran komutanlarından bazılarını da öldürülürken, çok sayıda sivil yaralandı.

Böylece İsrail, Lübnan, Yemen, Suriye’den sonra İran’ı da vurdu. Gazze üzerindeki soykırım girişimi savaşı bölgesel bir alana yayma tehdidi ile el ele ilerliyor.

Saldırı Trump’ın İran’la diplomatik görüşmeleri sonuna kadar sürdürmek üzere ekibine talimat verdiğini söylemesinin hemen ardından geldi. Öte yandan saldırıların hem Madleen gemisi hem de Gazze için insanlık konvoyunun İsrail’in politikalarını küresel ölçekte mahkum ettiği bir döneme denk gelmesi elbette tesadüf değil. BM Genel Kurulu Gazze’de derhal ateşkes çağrısı yapan tasarıyı 149 oyla kabul etti. İsrail, köşeye sıkıştıkça çatışmaların kapsamını genişletmekten ve bölgede bir uzlaşma ve diplomatik hamle ihtimalini ortadan kaldırmak için hamle yapmaktan başka bir yol bilmiyor. Trump eğer İran saldırılara cevap verirse İsrail’i savunacağız diyerek küstah açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

İsrail’in saldırganlığı karşısında ses çıkartmak ve “İsrail İran’dan elini çek!” demek zorundayız. Filistin eylemlerinin bir parçası da şimdi İran’a yapılan saldırılara karşı çıkmaktır.

son yazıları

(Seçtiklerimiz) Suriye’de iktidarın merkezileştirilmesi ve Kürt halkının özgürlükleri
Grönland kavgası dünyanın “Kurtlar Sofrası” halini gösteriyor
Migros Depo işçileri hakları için mücadelede

ilginizi çekebilir

702581
(Seçtiklerimiz) Suriye’de iktidarın merkezileştirilmesi ve Kürt halkının özgürlükleri
18422450_011726-wabc-greenland-anti-trump-march-AP-pic1
Grönland kavgası dünyanın “Kurtlar Sofrası” halini gösteriyor
migros-depo-iscileri-is-birakti-1769181089-901-large
Migros Depo işçileri hakları için mücadelede