İşçiler ve mülteciler trafik kazalarında ölüyor

Son iki günde Bursa’da işçileri taşıyan servisin karıştığı kazada 4 kişi, Hatay’da mültecileri taşıyan aracın karıştığı kazada ise 11 kişi yaşamını yitirdi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Reno işçilerini taşıyan midibüsün karıştığı zincirleme kazada 4 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Reno işçileri bir hafta önce yemekler ve servisler için protesto eylemleri yapmışlardı.

Hatay’ın Altınözü ilçesi yakınlarında ise sınırı geçen mültecilerin içinde bulunduğu minibüs, kamyonla çarpıştı. Kazada, 6’sı çocuk 11 kişi yaşamını yitirirken 9 kişi de yaralandı.

Kaza, ilçeye bağlı Yolağzı Mahallesi’nde 15.45 sıralarında meydana geldi. Suriye’den sınırı geçerek Türkiye’ye giren mültecileri taşıdığı belirtilen minibüsü, asayiş uygulaması yapan jandarma ekipleri durdurmak istedi. Ancak minibüsün sürücüsü ihtara uymadı ve paniğe kapılıp hızlandı. Bir süre sonra aracın kontrolünü yitiren minibüs sürücüsü karşı yönden gelen 01 FH 921 kamyonla çarpıştı. Kamyonun altına girip sürüklenen minibüs, hurda yığınına döndü.

Kazada, 6’sı çocuk 10 mülteci olay yerinde yaşamlarını yitirirken, 1’i minibüs sürücüsü 9 kişi de ağır yaralandı. Minibüs sürücüsünün de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği öğrendildi.

ilginizi çekebilir

Barış
DSİP: Kürt halkına eşitlik! Barış hemen şimdi!
barış
Tarihi kararlarla birlikte barış süreci başladı
aym-sokaktaki-hayvanlarla-ilgili-duzenlemenin-iptalini-gorusecek
AYM sınıfta kaldı, yeni bir yasa için mücadele zamanı