İrlanda’da kürtaja izin veren yasa tasarısı parlamentodan geçti

İrlanda parlamentosu, kürtaj yasağına ilişkin yıllar süren tartışmaların ardından, 12 haftaya kadar kürtaja izin veren yasa tasarısını Perşembe günü onayladı.

Yasa, Cumhurbaşkanı Michael D Higgins tarafından imzalanmasının ardından, Ocak ayında yürürlüğe girecek.

Ülkede Mayıs ayında yapılan referendum, kürtajı yasaklayan yasal düzenlemede değişiklik yapılmasının önü açmıştı.

Referandumda kürtaj yasağının kaldırılmasını isteyenler oyların yüzde 66,4’ünü almış, yüzde 33,6’lık bir kesim ise kürtaj yasağının sürmesi yönünde oy kullanmıştı.

Başbakan: İrlandalı kadınlar için tarihi bir gün

Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins yayımladığı yazılı açıklamada, “35 yıl boyunca bir ulusu değiştirmeye çalışan, kalpleri ve akılları değiştirmeye çalışan kampanyacılara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

(BBC Türkçe)

ilginizi çekebilir

full_42618
Cebinizden çıkan maliyet: Fosil yakıtların suyumuz üzerindeki gerçek maliyeti
WhatsApp Image 2026-06-15 at 14.32
Açlıkla sınanan öğretmenler grevde: "Bu tablo Yusuf Tekin şürekasının eseridir!"
hüsam 2
Mısır'da Karşı Devrim: Hossam el-Hamalawy ile röportaj