İrlanda’da kürtaja izin veren yasa tasarısı parlamentodan geçti

İrlanda parlamentosu, kürtaj yasağına ilişkin yıllar süren tartışmaların ardından, 12 haftaya kadar kürtaja izin veren yasa tasarısını Perşembe günü onayladı.

Yasa, Cumhurbaşkanı Michael D Higgins tarafından imzalanmasının ardından, Ocak ayında yürürlüğe girecek.

Ülkede Mayıs ayında yapılan referendum, kürtajı yasaklayan yasal düzenlemede değişiklik yapılmasının önü açmıştı.

Referandumda kürtaj yasağının kaldırılmasını isteyenler oyların yüzde 66,4’ünü almış, yüzde 33,6’lık bir kesim ise kürtaj yasağının sürmesi yönünde oy kullanmıştı.

Başbakan: İrlandalı kadınlar için tarihi bir gün

Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins yayımladığı yazılı açıklamada, “35 yıl boyunca bir ulusu değiştirmeye çalışan, kalpleri ve akılları değiştirmeye çalışan kampanyacılara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

(BBC Türkçe)

ilginizi çekebilir

iklimfest bildiri_Sayfa_1
İklim çöküşüne karşı çok sesli, çok dilli festival
16CLI-COP30-MIDPOINT-fcvz-superJumbo
İklimi değil sistemi değiştir: COP zirvelerine değil halkların direnişine bak
1635877703256-aydin-engin
Savaşa Hayır İnisiyatifi kuruldu