Irkçılar linç etti, Suriyeliler yollandı

Birkaç gün önce Denizli’nin Kale ilçesinde bir kız çocuğuna istismar haberi sonrası Suriyeliler hedef tahtasına oturtuldu. Suriyelilerin evlerine yapılan sadırılar sonrası ilçede yaşayan tüm Suriyeliler ilçe dışına çıkarıldı.

Denizli’nin Kale ilçesinde birkaç gün önce bir kız çocuğuna istismarda bulunulduğu haberinin yayılması üzerine ilçede yaşayan Suriyelilere dönük linç girişimi başladı.

İstismar ile ilgili biri Türkiyeli, altısı Suriyeli 7 kişi tutuklanırken, sokaklara dökülen ırkçılar Suriyelilerin yaşadığı evlere saldırdı. 15 ev hasar gördü, evlerin camları ve kapıları kırıldı.

Devletin linç girişimine karşı bulduğu çözüm ise Suriyelileri “tahliye etmek” oldu. İlçede yaşayan yaklaşık 250 Suriyeli mültecinin tamamı sabaha kadar ilçe dışına çıkarıldı.

ilginizi çekebilir

hayvan-haklari-savunucularindan-belediyelere-tepki-cinayetleri-durdurun
Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi: Seri köpek katiline ceza değil ödül verildi
keserek
Suriye’de keskin viraj, Türkiye’de yeni eşik: Kürt meselesi nereye evriliyor
no-war-on-iran-protest-held-in-los-angeles
ABD, İran’a dokunma!