Irkçı vekil açığa alındı

Fransa’da mecliste ırkçılık yapan milletvekili açığa alındı. Marine Le Pen’in muhalefetteki Ulusal Cephe örgütünün milletvekili Grégoire de Fournas, Perşembe günü solcu vekil Carlos Martens Bilongo’ya bir kurtarma botunda sıkışıp kalan ve hiçbir limana yanaşmalarına izin verilmeyen göçmenler hakkında konuşma yaparken bağırmış vw “Afrika’ya geri dönün!” demişti.

Mecliste ve kamuoyunda yoğun tepki toplayan Fournas hakkında Fransız Ulusal Meclisi’nde yaptırım kararı verildi.

Fransız Ulusal Meclisi milletvekilleri , de Fournas’ın parlamento kuralları uyarınca mümkün olan en yüksek yaptırım olan 15 gün süreyle askıya alınması için oy kullandı.

Bütün ırkçılar gibi özrü kabahatinden büyük olan Fournas, teknede sıkışıp kalan göçmenleri hedeflediğini, milletvekili Bilongo’yu hedeflemediğini söyleyerek kendisini savundu.

Irkçı Fournas’ın vekilliği 15 günlüğüne askıya alındı.

Maria Le Pen ise Fournas’ın askıya alınması kararını ifade özgürlüğünün ihlali olarak değerlendirdi. Avrupa’ya göçün hemen durdurulması gerektiğini savundu.

Avrupa’da da ırkçılığın düşünce özgürlüğü kapsamında ele alınması gerektiğini savunanlar var!

ilginizi çekebilir

rm
Şişli’de söyleşi: Roni Margulies’in polisiye edebiyatı
Haber Görsel Şablonu Kopyası (1080 x 1080 piksel) (604 x 340 piksel) - 22
Muhalif maskeli sosyal şovenistler yine Kürtlere karşı
59b205c5-2f07-4ec4-bd4a-01627b093fa7
Marksizm 2025'in programı belli oldu