İnsan Hakları Merkezi yeniden açılıyor

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde 1978 yılından beri faaliyet yürüten ve rektör Erkan İbiş tarafından yakın zamanda kapatılan İnsan Hakları Merkezi (İHM), Mülkiyeliler Birliği bünyesinde yeniden açılıyor.

1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde kurulan İHM, akademisyenlerin tasfiyesiyle tanınan rektör Erkan İbiş tarafından kapatılarak başka bir isimle rektörlüğe bağlanmıştı. Kapatılan İnsan Hakları Merkezi, Mülkiyeliler Birliği bünyesinde yeniden açılıyor.

12 Mayıs’ta Mülkiyeliler Birliği’nde yapılacak açılışa Prof. Dr. Cem Eroğul, Prof. Dr. Fazıl Sağlam, SBF İHM’nin son müdürü Kerem Altıparmak ve İnsan Hakları Ortak Platformu’ndan Feray Salman katılacak.

Kapatıldıktan sonra İHM’nin tabelasını yine aynı merkezde çalışan ve ihraç edilen Nisan Kuyucu ile birlikte söken Kerem Altıparmak twitter hesabında şöyle yazdı:

“O tabelayı geçici olarak söktüğümüzü söylemiştik. Şimdi tabelayı yeni yerine asmanın zamanı. 40 yıllık geleneği 3 günde bırakmayacağız! Mülkiyeliler Birliği İnsan Hakları Merkezi, büyük bir geleneğin devamı olarak (tekrar) açılıyor!!”

Daha önce de 12 Eylül darbesinden sonra faaliyetine ara vermek zorunda kalan İHM’nin açılış programı şöyle:

15:00 – I. Oturum: İnsan Hakları Merkezi’nin Kuruluşu ve İlk Yılları

Cem Eroğul-Fazıl Sağlam

16:30 – II. Oturum: İnsan Hakları Merkezi’nin Üçüncü Dönemi ve Kapanışı

Kerem Altıparmak-Feray Salman

18:00 – SBF İnsan Hakları Merkezi Tabelasının Mülkiyeliler Birliği’ne Asılması

18:30 – Kokteyl

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor