İngiltere’de grev dalgası

Ücret, işçi sağlığı ve iş güvenliği standartları ile iş güvencesizliği üzerinden büyüyen grev dalgası yılbaşı yaklaşırken İngiltere’yi sarmış durumda.

Demiryolları, hava alanları ve posta merkezleri grev dalgasından etkilenecek.

Raylı sistem:

Bob Crow liderliğinde büyüyen RMT (Demiryolu, Denizcilik ve Ulaşım İşçileri Sendikası) üyesi 320 işçi, iş güvenliği sebebi ile pazartesi ve salı günü grevdeydi. Tren operatörleri sendikası Aslef’in de katılması ile grevin büyümesi bekleniyor. Tren operatörlerinin katılımı, Londra ve güney kıyı arasında yolculuk eden 300 bin kişinin grevden etkilenmesi demek.

Postaneler

CWU (İletişim İşçileri Sendikası) üyesi 3500 işçi, pazartesi ve salı grevdeydi, cumartesi günü bir kez daha grevde olacak. Grev sebebi posta ofislerinin kapanması, taşeronlaşma ve iş güvencesizliği olarak gösteriliyor. Grevin 11 bin postaneden 300’ünde yoğunlaşması beklenirken, asıl etkinin Royal Mail işçilerinin grev kırıcılığını reddetmesi sonrası yaşanacağı öngörülüyor.

Havayolları

British Airways’de (Britanya Havayolları) çalışan 16 bin kabin mürettebatından Unite sendikasına bağlı işçilerin yılbaşı ve ertesi günü greve çıkması bekleniyor. Düşük ücret nedeniyle başlatılacak grevin önüne geçmek için müzakereler yürütülüyor. Gerçekleştiği takdirde birçok uçuş iptal edilecek.

Bagaj bölümlerinde çalışan yine Unite sendikasına üye işçilerin de düşük ücret nedeniyle 23 ve 24 Aralık tarihlerinde greve girmesi bekleniyor. Birçok havaalanı bu grevden etkilenecek.

PPU (Profesyonel Pilotlar Sendikası) üyesi Virgin Atlantic şiketinde çalışan pilotların, şirketin sendikayı tanımaması nedeniyle 23 Aralık’ta iş bırakması bekleniyor.

Hükümetse zaten halihazırda fazlasıyla grev karşıtı olan yasaları daha da sertleştirmeyi planladığını açıkladı.

(isyandan.org)

ilginizi çekebilir

1032549325_0_200_4000_2461_1920x0_80_0_0_6236174a843e223f4d23a2da51730c32
Ezilenlerin mücadelesinde yeni bir umut ışığı: Barış süreci
Progress-Pride-flag
Antalya 11. Onur Haftası başlıyor!
chp-istanbul-il-baskanligi-ablukada-nobet-suruyor-1
CHP’ye kayyım tartışmaları: Anayasaya aykırı, hayır!