MHP'de soğuk duş günleri

16.04.2016 - 09:15
Roni Margulies
Haberi paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ geçenlerde bir basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğinde yanında MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun yer alması, gazetelerde okuduğuma göre, partinin Kayseri il ve ilçe teşkilatlarında “soğuk duş” etkisi yaratmıştı.

Bahçeli, delegelerden yeterli imza toplanmasına rağmen muhalif adayların olağanüstü kurultay çağrısını reddediyor, “Yargı ne karar verirse versin kurultay yapılmayacak” diyor ve partinin muhalif teşkilatlarını kapattırıyordu.

Bahçeli’ye en yakın isimlerden Özdağ’ın istifası ve olağanüstü kurultay çağrısı yapmasıyla  1 Kasım’dan beri yaşanan parti içi çalkantılar ayyuka çıkıyordu. O noktada genel başkanlık için üç aday vardı, kısa süre sonra Özdağ da adaylığını açıkladı. Sonra da muhaliflerin açtığı davada  mahkeme MHP’de kurultay yapılması kararını verdi.

Bütün bunlar Türk, millî ve yerli bir partiye yakışmadığı gibi, faşist bir partiye hiç yakışmıyor elbet.

Doğal olan, millî olan, başbuğ veya führer ünvanını taşıyan en büyük kurtun “Höt!” demesi ve küçük kurtçukların sıraya dizilmesi. Böyle olmayınca, sürekli “soğuk duş” durumu yaşanıyor tabii.

Özdağ’ın yanında Halaçoğlu’nu görünce, 15 yıl boyunca Türk Tarih Kurumu başkanlığı yapmış olan Kayseri milletvekilinin ne kadar millî bir adam olduğunu hatırladım

Şöyle demiş mesela:

“Batılılar TÜRK’e ve MÜSLÜMAN’a düşmandır!.. Onları hizaya getirmeden TÜRKİYE’de terörün sona ermesi zordur! Üstelik bunlar “Kürtler’e Özgürlük” derken terör örgütlerinde Ermeniler’i ve Süryaniler’i kullanırlar. Kim ki ‘TÜRK’ÜM’ demekten kaçınır, ya Yahudi dönmesi ya da kendini gizlemiş Ermeni-Rum kırmasıdır.”

Veya şöyle:

“Ne diyor PKK’lılar? ‘1915’in intikamını alıyoruz.’ Mağara kiliseler, sünnetsiz PKK’lılar biliniyor artık. PKK, Türk dünyasının entegrasyonunu önlemek için çıkarılmış bir vasıtadır. ABD, 1970’ten itibaren öngörüyor Sovyetlerin çökeceğini ve bir Türk dünyasının oluşacağını. Sovyetler 1990’larda çöküyor. Eş zamanlı olarak PKK’nın Türkiye’de yaptığı tahribata bakın. PKK’yı alt etmeye harcadığımız gücü Türk cumhuriyetlerine harcasak ne olurdu bir düşünün! Hepsi danışıklı dövüş.”

Bu görüşlerin sahibi olan bir partinin dağılması, soğuk duş yapması, faşistler dışında kimseleri üzmez herhalde, değil mi?

Değilmiş. Bir de AKP üzülüyor. Partinin gazetesi Yeni Şafak üzüntüsünü “Paralel yapının operasyonlarına hedef olan MHP” manşetiyle duyurdu.

Millî ve yerli bir partinin başına gelenler karşısında, memleketin diğer millî ve yerli partisinin üzülmesi kadar doğal bir şey olamaz herhalde.

Roni Margulies

[email protected]

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol