Zırdeliler, komplolar ve virüs

19.03.2020 - 13:22
Roni Margulies
Haberi paylaş

“Müslümanlarla eşcinsellerin hedefleri arasında bir ilişki olduğunu tekrar tekrar söyledim. Minnesota eyaletinde bazı salaklar var, kendi kuyularını kazıyorlar, ama farkında değiller. Bakın şöyle basitçe ifade edeyim: Keith Ellison bir Müslüman!"

Amerika’da birçok köktendinci rahibin kendi radyo programı vardır. Pek çoğu yarı tüccar, yarı deli, yarı mağara adamı olan bu din adamlarından biri de Minnesota’da Bradlee Dean. Ve on yıl önce Minnesota’nın Demokrat Partili temsilciler meclisi üyesi Keith Ellison’a karşı esip gürlüyordu.

“Tehlikenin farkında mısınız?” diye soruyor, Minnesota halkını ikaz etmeye, şeriat tehlikesine karşı uyandırmaya çalışıyordu!

Tehlike gerçekten büyüktü. Çünkü Temsilci Ellison hem siyah hem de Müslümandı. Üstelik eşcinsellerin haklarını savunuyordu, Temsilciler Meclisi LGBT Heyeti’nin eşbaşkanıydı.

Siyah Müslüman Ellison, Matthew Shepard Yasası’nın da destekçisiydi.

Yasanın tam adı ‘Matthew Shepard ve James Byrd Nefret Suçlarını Engelleme Yasası.’

Matthew Shepard, eşcinsel olduğu için 1998’de Wyoming’de kaçırılmış, işkence edilmiş ve öldürülmüştü. James Byrd, siyah olduğu için iki ırkçı tarafından aynı yıl bir kamyonun arkasından sürüklenip kafası kesilerek Texas’ta öldürülmüştü.

Yasa, diğer nefret suçlarının yanı sıra, kişinin cinsel eğilimi nedeniyle işlenen suçları da kapsıyor.

Rahip Dean habis ilişkiyi hemen kurmuş, korkunç komployu teşhir ediyordu: “Temsilci Ellison eşcinselleri niye destekliyor? Çünkü LGBT cemaatini kullanarak Anayasa’yı alaşağı etmek istiyor. Şeriat düzeni kurmayı amaçlıyor.”er

Çok makul, değil mi? Amerika’ya şeriat getirmek isteseniz, siz de herhalde eşcinselleri kullanırdınız. Kimi kullanacaksınız ki başka?

Dünyada komplo teorisi üreten en çok zırdelinin bulunduğu ve bu zırdelilerin en çok ciddiye alındığı iki ülke, Amerika ve Türkiye.

Rahip Bradlee Dean’in zırdeli olduğu konusunda sanırım hepimiz anlaşabiliriz.

Peki, Türkiye’deki zırdelilerin dediklerini niye ciddiye alıyoruz o zaman?

Hiç kuşkum yok, koronavirüsün Batı veya Amerika veya İsrail veya Yahudiler tarafından bilerek imal edilmiş olduğuna inananların sayısı şu anda virüse yakalanmış olan kişi sayısından daha yüksek! Bunun böyle olduğu konusunda keşke mümkün olsa da yüz binlerce kişiyle bir lirasına bahse girebilsem; hiç olmazsa salgın sonrasında güzel bir hayatım olurdu.

Gazeteler Nature dergisinde yayınlanan ve virüsün insan tarafından “yapay olarak veya laboratuvar ortamında üretildiğine dair hiçbir belirti göstermediğini” kanıtlayan bir araştırmaya bugün uzun uzun yer verdi. Araştırmacıların sorusu, “Acaba virüsü CIA veya MOSSAD yaratmış olabilir mi?” değildi; “Bir araştırma laboratuarından sızmış olabilir mi?” idi. Ama gazete haberini okuyanlar arasında “Tabii böyle diyecekler, bu araştırmacılar hem Amerikalı hem de büyük ihtimalle Yahudi” diye düşünenlerin az olmayacağını tahmin ediyorum.

Komplo teorileri çaresizliğin sonucudur. Her felaket komplo teorilerine yol açar, bu teorilere inananların sayısını arttırır. Kötü bir şeyler oluyor, niye olduğunu anlayamıyorum, hayatımı bir şeyler berbat ediyor, engelleyemiyorum, demek ki “birileri” bana (veya bize) karşı bir plan uyguluyor.

Komplo teorilerine karşı mücadele etmenin yolu Bradlee Dean veya Soner Yalçın gibi habis insanlarla uğraşmak değil, çaresizlik duygularını aşmanın yollarını yaratmaktır. Çaresizlik yalnızlıktan gelir, tek başına hiçbir şey yapamıyor olmaktan gelir. Yalnızlık ise örgütlenmeyle, dayanışmayla aşılır.

Roni Margulies

[email protected]

Bültene kayıt ol