İstanbul’da coşkulu buluşma: Kadınlar birlikte güçlü!

05.01.2019 - 15:44
Haberi paylaş

Bugün İstanbul’da Fulya Sanat Merkezi’nde bir araya gelen yüzlerce kadın, deneyimlerini ve bundan sonraki dönemde yürütecekleri mücadeleyi tartıştı.

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün inisiyatifi ve 164 kadın ve LGBTİ+ örgütünün çağrısıyla, Türkiye’nin birçok şehrinden 800 civarı kadın büyük bir buluşmaya imza attı.

İki günlük buluşmanın ilk gününde, çağrıcı kurumların ortak metninin okunmasından sonra, İstanbul’un yanı sıra Artvin, Ankara, Batman, Muğla, Mersin, Adana, Balıkesir, İzmir, Erzincan, Antakya, Zonguldak, Mardin, Samsun, Trabzon, Van, Soma, Urfa ve Kayseri’den gelen kadınlar söz alarak konuştular ve illerdeki kadın mücadelesinin raporunu verdiler.

TMMOB ve KESK’in yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünden kadınlar buluşmada yerlerini aldılar. DSİP’li kadınlar da Fulya’daki büyük toplantıya katıldı.

Yerellerden yapılan katkılarda, 8 Mart’ta bir kadın genel grevi örgütlenmesi eğilimi öne çıktı. HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu, kadın grevinin örgütlenemeyeceği yerlerde de eş zamanlı eylemler yapılmasını önerdi.

Birçok yerelden yapılan konuşmalarda, kadına şiddete ve kadın katliamına karşı olduğu kadar doğa katliamına karşı da mücadele edildiği vurgusu yapıldı.

Antakya ve bazı diğer şehirlerde göçmen kadınlarla yürütülen ortak mücadele deneyimleri paylaşıldı.

İlk oturumun ardından atölyelere geçildi.

Türkiye Kadın Buluşması yarın da devam edecek.

Buluşmadan videolar:

"Yaşasın kadın dayanışması"

"Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa!"

"İnadına isyan, inadına özgürlük!"

Bültene kayıt ol