DSİP: LGBTİ+’lara yapılan saldırılara geçit vermeyin!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi’nin (DSİP) duyurusudur:

“İstanbul ve İzmir Newroz kutlamalarına katılan LGBTİ+’lara yapılan saldırıları kınıyoruz.

Bu saldırıları, homofobik-transfobik kampanyalar düzenleyen dünyadaki ve Türkiye’deki aşırı sağın bir parçası ve etkisi olarak görüyoruz.

Eşitlik ve özgürlük isteyen bir halkın bayramında, özgürlük isteyen ve Kürt olan ya da Kürt halkını destekleyen LGBTİ+’lara taciz, şiddet, saldırı kabul edilemez.

Ne yazık ki bunlar ilk değil. 2022 yılında Diyarbakır, İstanbul, İzmir Newroz mitintinglerinde LGBTİ+’lar tacize, bıçaklı tehditlere, saldırılara uğradı.

2023 Newrozu’nda Diyarbakır’da saldırı oldu.

2024 Newroz’unda İstanbul’da ve İzmir’de nefret saldırıları devam etti.

Artık yeter!

LGBTİ+’lar vardır. Hayatın her alanında kendi bayraklarıyla, sembolleriyle, varoluşlarıyla yerlerini alacaklardır.

Bu sadece LGBTİ+’ların değil tüm sömürülen, baskı altında tutulan, dışlanan, horlananların yani hepimizin meselesidir.

Bayram yerlerinden sokaklara, LGBTİ+’lar için her yeri ve yaşamı güvenli kılmak hepimizin görevidir.

17 Mart 2024″

ilginizi çekebilir

304965
Filistin Eylem Komitesi: Gazze ablukası intifadayla kırılacak!
000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor