Bu da oldu: LGBTİ+fobik 'kamu spotu' yayında

13.09.2023 - 09:30
Haberi paylaş

Aşırı sağcı ve fobik örgütler tarafından 17 Eylül’de İstanbul’da “Büyük Aile Buluşması” adı altında düzenlenecek olan nefret mitinginin çağrısını yapan “kamu spotu” yayınlandı. RTÜK oy çokluğuyla yalanlarla dolu videonun TV kanallarında yayınlanmasına karar vermişti.

Geçtiğimiz yıl da aynı gruplar tarafından iktidarın himayesinde aileyi koruma adı altında LGBTİ+ nefreti içeren yürüyüşler çeşitli şehirlerde düzenlenmiş, ancak katılım düzenleyen grupların militanlarıyla sınırlı kalmıştı.

Seçim döneminde Yeniden Refah ve Hüda-Par gibi fobik örgütlerle seçim ittifakı kuran Erdoğan, bu örgütlerin “LGBTİ+ dernekleri kapatılsın” talebini kabul etmişti. Zaten Erdoğan da seçimi kazandıktan hemen sonra yaptığı konuşmada muhalefet partilerine “Siz LGBT’cisiniz!” diye seslenmişti. Seçimlerden önce gündeme getirilen ancak sonra seçim sonrasına bırakılan ve eşcinsel çiftlerin evlenmesinin önünü anayasal olarak da kapatacak olan kanun teklifi üzerinde çalışmalar da sürüyor.

İstanbul’da düzenlenecek olan LGBTİ+ karşıtı nefret mitingine çağrı yapan “kamu spotu”, yapılan “propagandaların” etkisiyle LGBTİ+ sayısının giderek arttığı ve çocukların cinsiyetinin zorla değiştirildiği gibi yalanlar eşliğinde, tırmandırılmaya çalışılan milliyetçiliğe de vurgu yaparak “Bu gidişle 19 Mayıs ve 23 Nisan’ı kutlayacak çocuklarımız ve gençlerimiz olmayacak” iddiasında bulunuyor.

Bültene kayıt ol