İki ittifaktan da LGBTİ+ karşıtı sesler yükselmeye devam ediyor

27.03.2023 - 09:25
Haberi paylaş

Millet İttifakı’nın bileşenlerinden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genişletilmiş il divanında yaptığı bir konuşmada "Aile bir erkek, bir kadın ve çocuklardan meydana gelir. İki tane erkek, iki tane kadın bir araya gelmiş, 'Biz de bir aileyiz', hadi oradan. Biz aile mefhumunu toplumun diri kalması, canlı tutulması için elzem görürüz" diyerek bir kez daha homofobi kustu.

Bu, Saadet Partisi’nin ilk homofobi vakası değil. Karamollaoğlu ve başka parti yöneticileri daha önce defalarca LGBTİ+ karşıtı olduklarını çeşitli şekillerde ifade etmiş, ayrıca İstanbul Sözleşmesi’ne de karşı çıkmak suretiyle kadın düşmanı da olduklarını tescil etmişlerdi. Saadet Partisi, son olarak AKP’nin gündeme getirdiği ama sonradan meclise sunmaktan vazgeçtiği “başörtüsü ve ailenin korunması” konulu kanuna destek vereceğini belirtmişti.

Karamollaoğlu’nun korumak istediği aile kavramı ise tam bir felaket görüntüsü çiziyor. Son yıllarda resmi rakamlar bile boşanma oranının büyük bir hızla artmakta olduğunu ortaya koyarken, aile içi şiddet vakaları da tırmanış gösteriyor. Kadın cinayetleri sıradan bir durum halini aldı ve bu kadınları öldürenler ağırlıklı olarak kocalardan, babalardan, abilerden, amcalardan, yani ailedeki erkeklerden başkası değil. 

Bu arada Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iki günlük cumhurbaşkanlığı adaylığı boyunca beklediği oyu alamaması üzerinde tekrar Cumhur İttifakı’na katılmaya karar verdi. Yeniden Refah Partisi, daha önce Cumhur İttifakı’na katılmak için “6284 no.lu kanunun kaldırılması”, “ailenin korunması için gereken yasal düzenlenmelerin yapılması” ve “LGBTİ+ derneklerinin kapatılması” gibi şartlar öne sürmüştü. Şu anda bu şartların kabul edilmediğini gösteren bir belirti olmadı için, Cumhur İttifakı’nın seçimleri kazanması durumunda LGBTİ+ derneklerini kapatacağını söylemek mümkün.

Cumhur İttifakı’nın bir başka bileşeni olan Hüda-Par, “Büyük Aile Buluşması” adı altında düzenlenen nefret yürüyüşlerini Batman’da organize etmişti. Bu kadın ve LGBTİ+ düşmanı örgüt, küçük yaştaki çocukların ellerine “Feminist eşcinsel terör örgütleri kapatılsın” yazılı pankartlar tutuşturarak çocukları alenen istismar etmişti.

Bültene kayıt ol