Ankara’da Arkadaş Z. Özger anısına queer sergi

06.11.2022 - 11:20
Haberi paylaş

Şafak Şule Kemancı'nın Ankara’da gerçekleşecek kişisel sergisi "yaslan bana yeryüzü ağacı", 5 Kasım tarihinde Ka’da izleyiciyle buluştu. Arkadaş Z. Özger’e, belleğe, tarihselliğe, şefkate, yasa ve arzuya odaklanan sergi, 10 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

Ankara Queer Sanat Programı konuk sanatçılarından Şafak Şule Kemancı; Arkadaş Z. Özger’e, belleğe, tarihselliğe, şefkate, yasa ve arzuya odaklandığı bu sergide; ele geçirilmiş biyografileri ve tarihi queerleyen bir müdahaleyle; radikal bir şefkatle kolektif iyileşmeyi, geçmişi yeniden örgütlemeyi öneriyor.

Ankara’da, Arkadaş Z. Özger’in yıldızlardan ayrı düşürüldüğü, onu kuşatan ısırganların, dikenli “sağlam”lıkların, etinde ve kemiğinde erilliğin makro ve mikro normlarıyla üreyen ve onun suskunluğunu kendine kaide bellerken tefler çalan çıngıraklı şeytanların, halkaları konuştukça sonsuza üreyen solucanların, umudu dalında çürüten “normal”in dünyasında, Şafak Şule Kemancı izleyiciyi; göversin diye bordo çiçekler ve dikenler; aşk ve dostlukla ve queer bir yoldaşlık ve arzuyla; Arkadaş’la birlikte yıldızsız göklerin karanlığında; onu bize geri getirecek efsunu arıyor; buluştukları arzulu bordo ormana; yıldızlı yeryüzü ağacına davet ediyor.

Bu ağacın altında geri döndürülmeyi bekleyen olaylar var, yaşamı arzulayan ölülerimiz: Bağrı delinip başka başka bedenlerin ağırlıklarıyla sınanırken, göğü kucaklayıp paylaşan, okşayarak bütün türleri ve koklayıp öperken var olanların dünyasında bütünü; yeşillere, allara, morlara bürünen, bütün zarafetiyle gülümseyen, açtığında en güzel çiçekler… Şafak Şule Kemancı’nın çağrısıyla ve birlikte, ortaya çıkmayı bekliyorlar; queer şefkatle.

Metin: Aylime Aslı Demir

Bültene kayıt ol