Onur Yürüyüşü Kıbrıs'ın güneyini ve kuzeyini birleştirdi: 'Barış engellenemez'

21.06.2022 - 13:08
Haberi paylaş

Kıbrıs Onur Yürüyüşü ilk defa güney ve kuzeyde aynı anda başladı. Ara bölgede buluşan LGBTİ+ aktivistler getirdikleri gökkuşağı bayraklarını birbirine dikti.

Kaos GL'nin haberine göre Kıbrıs’ın güneyi ve kuzeyinde aynı anda başlayan ve ara bölgede buluşan Kıbrıs’ın ilk toplumlar arası Onur Yürüyüşü 18 Haziran Cumartesi günü gerçekleşti.

Kuir Kıbrıs, “Bu yıl ilk kez adanın kuzey ve güneyindeki LGBTİ+ örgütleri bir araya gelerek tarihte iz bırakacak toplumlararası ‘Onur Yürüyüşü ile Birleştik’’ temalı yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş Kuir Kıbrıs Derneği, Kuir Kolektif Kıbrıs, LGBT-Filipinliler, LGBT Afrika ve Kıbrıs Üniversitesi LGBTQIA+ ve Müttefikleri Öğrenci Kulübü tarafından organize edildi. Kuzeyde Kuğulu Park güneyde ise Eleftheria Meydanı’nda buluşan kalabalık Ledra Palas sınır kapısından geçerek ara bölgede buluştu” diyor.

Onur Yürüyüşü’nde “Kıbrıs’ta barış engellenmez’” sloganları atıldığını ve iki yarım gökkuşağı bayrağının aktivistlerce ortadan birleştirerek dikildiğini belirten Kuir Kıbrıs şöyle aktarıyor: “Bu sembolik eylem hem LGBTİ+ topluklarının dayanışma ve birlikteliklerini simgelerken hem de daha genelde Kıbrıs’ta barış mücadelesi için önem taşımaktadır.”

Yürüyüş sonrası örgüt temsilcileri tarafından yapılan açıklama Türkçe, Yunanca, İngilizce ve Rumca İşaret Dili’nde okundu. Kuir Kıbrıs Derneği’ni temsilen Türkçe açıklamayı yapan Erman Dolmacı “Bizim için Onur Yürüyüşü; varoluş, görünürlük, kesişimsellik ve gelecek için taleplerimiz demektir. Ancak geleceğimiz geçiş kapılarında veya bir orta çağ duvarında bitmiyor. Geleceğimiz evrensel, birleşik ve birbirine bağlıdır. Karşılaştığımız mücadeleler de birbiriyle bağlantılıdır” dedi.

Bültene kayıt ol