'Lubunyanın onuru işkenceyi yenecek'

06.06.2022 - 10:29
Haberi paylaş

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde Onur Ayı açıklaması yapmak isteyen LGBTİ+lar polis şiddetine maruz kaldı.

Gökkuşağı bayraklarına tahammül edemeyen polisler, gözaltına aldıkları aktivistleri araç içinde darp etti. LGBTİ+lar 'Lubunyanın onuru işkenceyi yenecek' sloganıyla yanıt verdi.

Saldırıya rağmen okunan basın açıklamasında şunlar söylendi:

"Biz LGBTİQA+ lar yine yeni yeniden sokaklardayız. Bağırışlarımız, kahkahalarımız ve sloganlarımız bu sokaklarda yankılanıyor. Kimliklerimiz, yönelimlerimiz, yönelimsizliklerimiz, tüm varoluşlarımızla buradayız. Tehdit, baskı, sınır yasak umrumuzda değil; pusulamız kesişimsel kuir ve transfeminist politikalarımızla buradayız; bedenlerimiz, dilimiz, arzularımızla buradayız. Direnişimizle buradayız!

Sözümüz toplumun tüm kesimlerine: Bizler LGBTİQA+ lar olmadan, ne eşitlikçi bir anayasa ne de barışçıl bir toplumsallık tahayyülü gerçekleşebilir. Tekrar ediyoruz: Anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği tanınacak, eşitleneceğiz, eşitleneceksiniz! İsteseniz de istemeseniz de eşitleneceksiniz. Ataerkil fobik cinayetler cezasız kalmayacak, hormon ve barınma gibi erişemediğimiz haklara da erişeceğiz.

İradesi elinden alınarak kayyum atanmış halklarımız; muktedirlerin kararları ile KHK'larla işlerinden atılan, dernekleri kapatılan dostlarımız, adaletsiz yere tutsak edilen vekillerimiz; canından olan yoldaşlarımızın sesleri kulaklarımızda, enerjileri coşkumuzda, cesaretleri direnişimizde. Her birimiz, her birimize güç oluyoruz, birlikte güçlüyüz. Gücümüzü direnişimizden alıyoruz, direnmeye devam ediyoruz. Onur ayımız kutlu mutlu olsun!"

Eylem sırasında gözaltına alınan 11 aktivist akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Bültene kayıt ol