Netflix çalışanları transfobik içerikleri protesto etti

22.10.2021 - 18:39
Haberi paylaş

The Closer adlı programın açıkça transfobik olduğunu dile getiren düzinelerce çalışan, programın yayından kaldırılması için kuruluşun Los Angeles’te bulunan merkezinde protesto gösterisi düzenledi.

Afro-Amerikalı komedyen Dave Chappelle’nin  “The Closer” adlı programında yaptığı transfobik şakalar, Netflix’in trans çalışanları ve onlara destek veren kişiler tarafından bir yürüyüşle protesto edildi. Protesto eylemlerinde Netflix çalışanlar patrondan taleplerini dile getirdi.

Netflix ise içerik üreticilerinin özgürlüklerine karışmadıklarını söyleyerek programı platformdan kaldırmayı reddediyor. Eylemin trans örgütleyicilerinden Ashlee Marie Preston, Chappelle ile görüşmeye çalıştıklarını, ancak kendisinin bunu kabul etmediğini belirtti.

Çok sayıda Holyywood yıldızı da #NetflixWalkout etiketiyle protestoyu destekledi. Elliot Page Twitter’da: "INetflix’in daha iyi trans hayatlar ve kapsayıcı bir işyeri için mücadele eden trans, non-binary ve BIPOC ("Black, Indigenous and People of Color) çalışanlarını destekliyorum” açıklamasında bulundu. Kendisi de bir trans olan Page, Netflix’in "The Umbrella Academy" dizisinin yıldızı.

Bültene kayıt ol