Kocaeli'nde homofobik şiddet: Fırat Delikanlı tutuklandı

25.03.2021 - 12:07
Haberi paylaş

Fırat Kaya isimli saldırgan Kocaeli'nde bir geyi darp edip görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Sosyal medyada “Fırat Delikanlı” ismini kullanan fail, işitme engelli bir eşcinselin darp edilme görüntülerini Instagram’da “sapık gay” diyerek ve mağdurun ismini vererek paylaştı. 

Fırat Kaya’nın paylaştığı görüntüler sosyal medyada büyük bir tepki aldı ve #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası başladı. Tepkilerin ardından saldırgan gözaltına alındı. Ardından tutuklandı.

Gelen tepkilerin önemli bir kısmı, faile bu cesareti verenin her fırsatta LGBTİ+ları hedef haline getiren hükümet olduğunu vurguluyordu. İktidarın İstanbul Sözleşmesi'ni feshetme gerekçesinde LGBTİ+lar bir kez daha hedef haline getirilmiş, “cinsel yönelim” ve “cinsiyet kimliği” ifadelerinin toplum yapısına uymadığı iddia edilmişti. 

Hem İstanbul Sözleşmesi’nin feshi hem LGBTİ+ların depremden salgına her toplumsal sorunda yeniden hedef alınması hem de eşcinsellerin “sapkın” olarak hedef gösterilmesi şiddet faillerine büyük cesaret veriyor. Öyle ki fail, şiddet görüntülerini sosyal medyada paylaşmaktan, şiddet eylemini övmekten dahi çekinmiyor.  

İstanbul Sözleşmesi bir an önce tüm yönleriyle uygulansın. LGBTİ+ların hakları her yerde tanınsın, tüm hakları verilsin. LGBTİ+lar varlar, alışın.

Bültene kayıt ol