Homofobide birleştiler!

23.02.2021 - 13:03
Haberi paylaş

Amerika’da Kongre baskınında da rol oynayan aşırı sağcı QAnon grubu, Covid-19 aşısının insanları eşcinsel yapacağını iddia etti. Böylelikle İranlı Ayetullah Abbas Tebriziyan, İsrailli Haham Daniel Asor ve QAnon, homofobik nefrette birleşmiş oldular.

Aşırı sağcı QAnon grubu da Covid-19’a karşı geliştirilen aşıların heteroseksüel insanları eşcinsel yapacağına dair komplo teorisini yaymaya başladı. Telegram platformunda çok sayıda paylaşımda bulunan QAnon taraftarları, eşcinsellerin “böyle doğmadığını”, aşı olduktan sonra eşcinsel olduklarını iddia ediyorlar. QAnon’un komplo teorilerini yayan hesaplardan birinin 180.000 takipçisi var.

İsrail'de Daniel Asor adlı sağcı haham da 18 Ocak tarihinde takipçilerine "Covid-19 aşısı olursanız eşcinsel olursunuz" çağrısı yapmıştı.  Takipçilerine Covid-19 aşısından kaçınmaları tavsiyesinde bulunan Haham Asor, aşılama çabalarının "yeni bir dünya düzeni kurmaya" çalışan "küresel çapta kötü niyetli bir yönetimin" parçası olduğunu iddia etmişti. 

İran’ın Kum kentinden din adamı Ayetullah Abbas Tebriziyan da 8 Şubat’ta Covid-19 aşısı yaptıranlarla ilgili gündem yaratan bir iddiada bulunarak, bu kişilerin aşı olduktan sonra "eşcinsel olduğunu" iddia etmişti. Tebriziyan, yaklaşık 210 bin takipçiye sahip Telegram hesabında yaptığı paylaşımda, "Kovid aşısı olan kişilere yaklaşmayın. Onlar homoseksüel oldu" ifadesini kullanmıştı.

Böylece Amerikalı QAnon grubu, İranlı Ayetullah ile İsrailli Haham, aralarındaki çelişkileri bir kenara koyarak homofobide bir araya gelmiş oldular. 

Ukrayna Ortodoks Kilisesi Kiev Patriği Filaret de, pandemiye eşcinsel evliliklerin yaygınlaşmasının sebep olduğunu açıkladıktan kısa bir süre sonra Covid-19 teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da 2020 yılında Ramazan ayının ilk Cuma hutbesinde kötülüklerin ve salgın hastalıkların kaynağını eşcinsellik ve nikahsız yaşam olarak göstermiş,  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da açıklamalarıyla Ali Erbaş’ı desteklemişlerdi.

Bültene kayıt ol