LGBTİ+ temalı film gösterime sokulmadı

20.11.2020 - 10:54
Haberi paylaş

“Adı: İnsan” filmi, aynı evde yaşayan bir Rum kadını, gey oğlunu, evde pansiyoner olarak kalan travesti bir şarkıcıyı ve bebeğini terk etmek zorunda kalan çaresiz bir genç kadını anlatıyor. Film, tüm çabalara rağmen Türkiye’de gösterime giremedi.

Eriş Akman’ın yönettiği önyargıları, ayrımcılığı ve damgalanmayı eleştiren film Türkçe, hem de İngilizce olmak üzere iki versiyonda çekildi. Film dağıtımcıları, filmi beğendiklerini ifade etmelerine rağmen filmi dağıtmak istemediklerini belirterek, filmin Türkiye’de gösterime sokulmaması tavsiyesinde bulundular.

LGBTİ+ konulu bir filmin Türkiye’de gösterime girememesi, kuşkusuz başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere, devletin üst düzey yöneticilerinin saçtığı LGBTİ+fobiyle ilgili bir durum. LGBTİ+’lar uzunca bir süredir yaşanan sosyal ve ekonomik krizin sorumlusu olarak hedef gösteriliyor, hatta pandemi bile LGBTİ+’lara bağlanıyor.

Filmin İngilizce versiyonu “Name: Human”, 20 Kasım’dan itibaren Independent Film Screen’de dijital gösterime çıkıyor. 30 Kasım’dan itibaren de Amazon Prime, Roku, Apple TV gibi platformlarda gösterime girecek. 

Bültene kayıt ol