İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği'nden Kıvılcım Arat saldırıya uğradı

14.03.2018 - 13:59
Haberi paylaş

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nden trans aktivist Kıvılcım Arat saldırıya uğradı. Arat, bileği ve sırtından yaralandı.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nden trans aktivist Kıvılcım Arat, 12 Mart günü sabaha karşı yaşadığı evde saldırıya uğradı. Arat’a kesici bir aletle saldıran kişi, Arat’ın telefonunu ve parasını da gasp etti. Arat, saldırı sonucu sol bileği ve sırtından yaralandı.

Kıvılcım Arat yaşadıklarını sosyal medya hesabından şöyle paylaştı:

“31. yaş gününü görmüş biri olarak, birçok trans arkadaşıma göre şanslı olduğumu düşünmemin üzerinden 3 gün geçmeden dün sabah öldürülmekten son andan sıyrıldım. Boğazımı kesmeye çalıştığı neşterden ısırarak kurtulmuşken, aynı neşter sırtıma geldi. Yediğim yumruk darbesi sendeletti ama çabuk toparlayabildim. İkinci kez salladığı neşteri sol elimle engellemeye çalışırken derin bir kesik aldım. El kesiği baya açık olurmuş ve görünen et mide bulandırırmış. Mide bulantısı eşliğinde gelen baş dönmesi devam etseydi bugün belki aranızda olamayacaktım.

“El ve sırttaki kesiğe atılan dikiş, gasp edilen telefonum ve biriken 400 lira paramı kaybederek sıyrılabildim.”

Arat saldırının ardından hislerini ise yine sosyal medya hesabından şöyle aktardı:

“Nasıl mıyım? Gayet iyiyim ve olmadığı kadar güçlü. Yaşadığım bu olay bir kez daha anımsattı; hayat çok kısa ve ne zaman sonlanacağı belli değil. Bilerek ya da bilmeyerek kırıp döktüğüm var ise her birini çok sevdiğimi belirtmek isterim.”

Bültene kayıt ol