Hak ve Adalet Platformu, Hayrettin Karaman hakkında suç duyurusunda bulundu

08.08.2017 - 09:25
Haberi paylaş

Hak ve Adalet Platformu, başörtülü kadınlara yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dün öğle saatlerinde Çağlayan Adliyesi'nde bir araya gelen platform üyeleri, "Elinizi dinden ve kadınların üzerinden çekin. Biz akıl sahibi kadınlar, Kur’an’ı okuyunca haram ve helali ayırt edecek kadar izana sahibiz" diyerek Karaman hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun öncesinde Hak ve Adalet Platformu adına yazılı metin dağıtıldı. Metinde kadınların yaşam tarzlarına dönük yapılan saldırıların kabul edilemez olduğu belirtilirken, “Bu erkek ilahiyatçıların, bugüne kadar herhangi bir erkeğin giyim kuşamı, yeme-içmesi, oturması kalkması ile ilgili tek bir uyarı yazısını görmüş değiliz. Adabı, hayayı, sınırları sadece mevzu bahis olunca hatırlarlar. Kadının gülmesi, yemesi, giyimi, hamile sokağa çıkması, sigara içip içmemesi gibi konularda sınırsız söz söyleme hakkına sahip olduklarını sanarlar. Hak ve Adalet Platformu olarak soruyoruz: Size bu hakkı kim veriyor? Dini, elinde bir kılıç gibi kadının boynunda tutan bu hükümran dili size kim öğretiyor?” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Karaman, Yeni Şafak'taki köşesinde şöyle yazmıştı:

Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaa kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: “Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var”.

Bültene kayıt ol