İşkence gördüğü eşini boşamak isteyen Figen, işkencecisi tarafından öldürüldü

06.05.2017 - 05:07
Haberi paylaş

Sultanbeyli’de eşi İbrahim Çakar tarafından katledilen Figen’in cenazesinde, maruz kaldığı erkek işkencesinin izleri görülüyor. Dişleri sökülen ve vücudunda kesik izleri bulunan Figen’in cenazesini yıkayan kadınlar, Figen’in bedenini Van’a uğurladı.

Gazete Şûjin’in haberine göre; komşuları Figen’in daha önce de işkenceden kaçarak polise ‘eşim beni öldürecek’ dediğini ve geri gönderildiğini anlattı.

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesi Eşref Bitlis Bulvarı Mahallesi’nde 19 yaşındaki Figen Çakar, aile içi şiddetten kaçarken bir yıldır evli olduğu İbrahim Çakar tarafından, pompalı tüfekle vurularak katledilmişti. Katil zanlısı İbrahim, gözaltına alınıp Sultanbeyli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken Figen’in cenazesi ise Adli Tıp Kurumu’ndan komşusu olan kadınlar tarafından alındı. Figen’in cenazesi Sultanbeyli Abdurrahim Gazi Mahallesi’nde bulunan Abdurrahim Camii’ne getirildi.

Öte yandan komşularının anlatımları ve cenazeyi yıkayan kadınlar Figen’in erkek şiddetine maruz kaldığını ve nasıl adım adım ölüme gönderildiğini ortaya koydu. Komşusunun anlatımına göre, yaklaşık bir yıl önce teyzesinin oğlu ile zorla evlendirilen Figen, evden dışarıya fazla çıkarılmıyordu ve maruz bırakıldıklarını kimseye anlatamıyordu.

Komşusu “Ancak bir kaç gün önce eşinin babası bir kaza geçirdi ve Figen’in babası ziyaret amaçlı İstanbul’a geldi. Figen babasına, ‘beni götür diye’ söylemiş” dedi. Babasının bunu kabul etmemesi üzerine katledilmeden bir hafta önce Sultanbeyli Emniyet Müdürlüğü’ne giderek “Eşim beni öldürecek” diyerek şikâyetçi olduğunu anlatan komşusu, “Salı günü polis ailenin evine geliyor ve Figen’in kendilerine başvurduğunu söylüyor. Polislere sığınma başvurusunda bulunmuş ve ‘beni ne eşimin ailesine ne de aileme vermeyin beni öldürebilirler’ demiş. Bir gün karakolda kaldıktan sonra eve gönderiliyor” dedi.

Eşinin Figen’in karakolda olduğu sırada babasını arayarak “Kızınız bana boşanmak davası açıyor” dediğini anlatan bir başka komşusu, “Babası ise ‘namus’ sizin namusunuz ne istiyorsanız öyle yapın” dediğini öğrendiklerini söyledi. Komşuları Çarşamba günü polis tarafından eve getirilen Figen’in aynı gece eşinin amcasının evinde kaldığını Perşembe sabahı ise işkence nedeniyle evden kaçarken İbrahim Çakar tarafından öldürüldüğünü aktardı.

Figen’in eve getirildiği gece yoğun işkenceye maruz kaldığı ise cenazesi yıkandığı sırada ortaya çıktı. Figen’in dişlerinin söküldüğü ve vücudundaki işkence izleri cenazesini yıkayan kadınlar tarafından fotoğraflarla belgelendi.

Bültene kayıt ol