Küresel kadın direnişi İstanbul'da: İstiklal'de kitlesel 8 Mart yürüyüşü

09.03.2017 - 07:26
Haberi paylaş

Dün akşam 15. Feminist Gece Yürüyüşü'nde İstiklal Caddesi bir kez daha on binlerce kadın tarafından dolduruldu.

Fransız Kültür Merkezi önünde "Feminist mücadelenin dönüşü yoktur" ve "Hayatlarımıza müdahaleye hayır" yazılı pankartların arkasında buluşan devasa kalabalık, herkesin getirdiği pankart ve dövizlerle oldukça renkli ve coşkulu bir görüntü oluşturdu.

"Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" diyen kadınlar, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze, çocuk istismarına, nefret cinayetlerine, devlet şiddetine, tek adamlığa "Hayır" diye haykırdı.

Yürüyüş boyunca "Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz", "Yaşasın feminist mücadelemiz", "Yaşasın 8 Mart" ve "Tayyip kaç kaç kaç kadınlar geliyor" sloganları haykırıldı.

Kadınlar, 8 Mart uluslararası kadın grevini selamlayan bir pankart asarak, Tünel Meydan'da basın açıklaması gerçekleştirdi.

İzmir'de yapılan 8 Mart kadın yürüyüşünün basın açıklamasında ise "Biz kadınları birleştiren neyse, Hayır'ımızı o büyütecektir. Kadın erkek eşit olamaz diyenlere, boşanmayı engellemeye, tecavüzleri aklamaya çalışanlara, kadın milletvekillerini mecliste darp edenlere, çocukları istismarcılara teslim edip utanmadan alkışlayanlara 'Hayır' diyoruz" denildi.

Ankara'da Kurtuluş Parkı'nda yapılan mitingde de "Hayır" vurgusu öne çıktı.

İstanbul'daki devasa yürüyüşün yukarıdan görünüşü ise şöyleydi:

Bültene kayıt ol