Özgecan Aslan'ın katilinin katili cinayet hükümlüsü çıktı

12.04.2016 - 12:36
Haberi paylaş

Özgecan Aslan'ın katilini öldüren kişinin cinayetten 50 yıla hükümlü G.A. olduğu ortaya çıktı. Öldürülen Altındöken'in cenazesi ise defnedilemedi. Ailesi kimsesizler mezarlığına gömülebileceğini bildirdi.

Özgecan Aslan cinayeti failleri Ahmet Suphi Altındöken (26) ve babası N.A.’yı (50) cinayetten hükümlü bir mahkûmun öldürdüğü ortaya çıktı.

İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan G.A.’nın 50 yıl hapis cezasına çarptırılmış olduğu belirtildi. G.A., saldırıyı gerçekleştirdiği 6.35 mm tabancayı “tuvalette bulduğunu” iddia etti.

Dün Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nde Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken göğsünden, babası N.A. ise karın boşluğu ve kalçasından yaralanmıştı. Ahmet Suphi Altındöken kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Cenazesi defnedilemedi, kimsesizler mezarlığına gömülebilir

Anadolu Ajansı’na göre, Altındöken’in yakınları Adana'daki merkez ilçe belediyeleriyle görüştüklerini ancak kendilerine gece cenaze aracı olmadığını ancak sabah saatlerinde araç verebileceğinin söylenmesi üzerine özel araç kiraladıklarını söyledi.

Mezarlık yetkilileri ise belediye meclisinde daha önce alınan karar nedeniyle gece defnin yasak olduğunu, morgda da yer bulunmadığını belirtti.

Cenaze polis nezaretinde aynı araçla yeniden Adana Devlet Hastanesine götürüldü. Cenazenin indirilişi sırasında kendisinden yardım istenen bir özel güvenlik görevlisi, "Benim görevim değil. Ben indirmem" dedi.

Altındöken’in yakınları, Tarsus'ta cenazenin güvenlik gerekçesiyle kabul edilmediğini belirterek, bundan sonraki süreci takip edeceklerini, cenazenin yetkililer tarafından Adana'daki kimsesizler mezarlığına gömülebileceğini bildirdi.

Bültene kayıt ol