3 Mart'ta İstanbul'da forum: Antikapitalistler, kadına yönelik şiddete karşı buluşuyor

26.02.2016 - 15:31
Haberi paylaş

Antikapitalistler kampanyası, 3 Mart Perşembe günü saat 19:00'da İstanbul'da Cezayir Restoran'da kadınlara yönelik şiddetin ele alınacağı ve buna karşı mücadelenin tartışılacağı bir forum düzenliyor.

Arın Gül Yeniaras, Funda Ata, İdil Ügüt, Nebiye Arı ve Nil Mutluer'in konuşmacı olarak yer alacağı forum herkesin katılımına açık.

Etkinliğin Facebook sayfası için tıklayın.

Antikapitalistler'in çağrısı şöyle:

"Kadın cinayetleri ve kadın erkek eşitsizliğinde dünyada en kötü durumdaki ülkelerden birinde yaşıyoruz. Ve elbette kadınların her gün görmekte oldukları şiddet bu ölçülebilir alanlarla sınırlı değil.

Özgecan Aslan’ın öldürülmesi üzerine parlayan tepki kadın cinayetlerinin politik olduğu gerçeğini daha duyulur hale getirmiş; vahşice işlenen bu cinayete hem medyadan hem ana akım siyasetin sözcülerinden gelen ahlakçı tepkiler eklenince, senelerdir biriken öfke patlayarak, belki ilk defa bu denli kitlesel biçimde sokakta ifadesini bulmuştu.

Her ne kadar o günden bu yana kadın cinayetlerine verilen tepkinin gücü ve niteliği geri dönülemez bir şekilde değiştiyse de, kitlesel bir süreklilikten söz etmek hâlâ zor. 

Kadın cinayetleri ve erkek şiddeti medyanın haberleştirmeye layık bulduğu olaylardan ibaret değil. Ve biliyoruz ki failler bu hikayelerde resmedildiği gibi pusuda bekleyen canîler değil, öldürülen kadınların arkadaşları, sevgilileri, kocaları, akrabaları. Ve bu olayları münferit trajediler gibi anlatan, öldürülen kadınlardan neden orada olduklarına dair izahat isteyen, kıyafetlerini veya yaşam biçimlerini tartışmaya açan herkes faillerle ortaktır.

Bu yüzden, tüm tacizci tecavüzcü ve katillere cesaret veren, kollayan; şiddete uğrayan kadınların yalnızca küçücük bir azınlığının adalet aramasına sebep olan cinsiyetçi fikir ve pratikler silsilesinin kendini nasıl örgütlediğini ve bu fikirleri geriletecek olan mücadeleyi nasıl büyüteceğimizi tartışmak ve elbette harekete geçmek bir an bile önem ve âciliyetini yitirmiyor.

3 Mart Perşembe günü cinsiyetçiliğe ve erkek şiddetine karşı ses çıkarmak isteyen herkesi bekliyoruz!"

Adres: Cezayir Restoran - Hayriye Caddesi 12, Galatasaray, Beyoğlu

Bültene kayıt ol