Kadınlar öldürülüyor, hayatta kalanlar yargılanıyor

26.02.2016 - 12:37
Haberi paylaş

Kayseri’de lise öğrencisi Cansel öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra intihar etmişti. Olaya dair yükselen tepkilerin ardından, Cansel’in şikayet ettiği okul yönetiminin olaya kayıtsızlığı ve üzerini kapama girişimi ortaya çıkmıştı. Tutuklanan tecavüzcü öğretmenin yanı sıra, görevden el çektirilen okul müdürü, iki tane müdür yadımcısı ve rehber öğretmenler de yargılanacak.

Cansel’in davasındaki gelişmeleri beklerken bugün Zonguldak’ta yine genç bir kadın öldü. Henüz 22 yaşındaki Necla Sağlam evinde boğazı kesilmiş halde bulundu. Genç kadının, şu anda cezaevinde bulunan babasını, kendisine şiddet uyguladığı için 15 kere polise şikayet ettiği ortaya çıktı.

Çilem Doğan’a özgürlük

Bugün ayrıca hayatta kalmak için, kendisine şiddet uygulayan kocasına karşı meşru müdaafa hakkını kullanan ve müebbetle yargılanan Çilem Doğan’ın duruşması görülüyor. Her gün şiddetle yaşayan ve kendini savunan Çilem Doğan müebbetle yargılanırken binlerce tecavüzcü ve katil binlerce erkeğin ‘tahrik ve iyi hal indirimlerinden’ yararlanıyor olması kadınları öfkelendiriyor. Geçen yılki Özgecan Aslan cinayetinin ardından 300’den fazla kadın öldürüldü. Tutuklandığı günden beri Çilem Doğan’ı savunan kadınlar bugün Adana Adliyesi’nde görülen duruşmadan tahliye ve beraat bekliyor.

Bültene kayıt ol