Özlem Zengin bile tehdit alıyor

24.03.2023 - 07:17
Haberi paylaş

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katılmak için 6284 Sayılı Kanun’un kaldırılmasını şart koşmuştu. AKP’li Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin bu pazarlığa karşı çıkmışlardı. Zengin, “6284 kırmızı çizgimizdir” demişti.

AKP Grup Başkan Vekili bu açıklamasının ardından tehdit mesajları aldığını açıkladı ve partisi dahil güvendiği kurumlar tarafından yalnız bırakıldığını söyledi.

Bu denli önde duran AKP’li kadın siyasetçilerin kadın haklarını savunan bir maddeyi korumak için konuşmalarıyla maruz kaldıkları baskı mevcut siyasal iklimin kadın düşmanlığında geldiği aşamayı gösteriyor.

Milyonlarca kadın Özlem Zengin’in durumunda olmadığı için bu türden tehditlerle kıyaslanamayacak ölçüde bir şiddete maruz kalıyor.

8 Mart eylemlerinde devlet kadınlara ağır bir şiddet uyguluyor.

Özlem Zengin’i yalnız bırakan bu kadın düşmanı politik iklim, Zengin’in bir parçası olduğu siyasi partinin iktidarda kalma stratejisinin bir ürünü. Aşırı sağcı devlet ittifakı, kadın özgürlüğünden nefret ediyor. 

Kadınları, üstelik evli olmayan bireyleri de şiddetten korumak için üretilen, şiddet tanımı genişletilerek ve önleyici koruyucu tedbirler tanımlayarak kadına yönelik şiddete karşı anlamlı yaptırımlar öneren 6284 Sayılı Kanun’a karşı çıkanların, açıkça kadın cinayetlerini savunduğunu, şiddetten yana olduklarını söylemek mümkün.

Bültene kayıt ol