Eylül ayında 26 kadın ve 4 çocuk erkekler tarafından katledildi!

09.10.2021 - 11:11
Haberi paylaş

Eylül ayında en az 26 kadın ve 4 çocuk erkekler tarafından öldürüldü. Aynı zamanda en az 19 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. 

Bianet, yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan topladığı verilere göre, Eylül ayında 26 kadının öldürüldüğünü, 19 kadının ise şüpheli şekilde ölü bulunduğunu açıkladı. 

Eylül ayında öldürülen 18 kadını kocası, sevgilisi, eski eşi öldürdü. Bir kadın ev sahibi, üç kadın oğlu, iki kadın ise akrabaları tarafından öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Erkeklerin 20 kadını öldürme “bahanesi” bilinmezken, altı kadın “barışmak istemediği”, “boşanmak istediği” için öldürdü. Kadınların 10’u ateşli silahlarla, 7’si kesici aletlerle, 3’ü boğularak katledildi. İki kadın darp edilerek, bir kadın balkondan atılarak, bir kadın da işkence edilerek katledildi. Erkeklerin iki kadını nasıl öldürdüğü ise basına yansımadı.

20 kadın evlerinde, dört kadını ormanlık alan, park gibi ev dışı alanlarda öldürdü. İki kadının ise nerede öldürüldüğü bilgisi bilinmiyor.   

Aynı verilere göre eylül ayında erkekler en az 5 kadına tecavüz etti ve en az 10 kadını taciz etti, en az 13 kız ve oğlan çocuğunu istismar ederken en az 65 kadına şiddet uyguladı. 

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı açıklandığından beri neredeyse her gün yeni bir saldırıyla karşılaşıyoruz ve karşılaşmaya devam edeceğiz. Tacizi, tecavüzü meşrulaştıranların karşısında kadın dayanışmasını büyütmek için, daha eşit ve özgür bir dünya var etmek için birleşik bir mücadeleye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. 

Bültene kayıt ol