Artık yeter! Yaşamak istiyoruz!

11.11.2020 - 18:58
Haberi paylaş

Denizli’de üniversite öğrencisi olan  22 yaşındaki Tuba Tokbaş, Eray Hakver isimli erkek tarafından boğularak katledildi!

Cezasızlık politikaları, İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ün uygulanmaması erkek şiddetinin önünü açarken kadınları yaşamdan koparmaya devam ediyor. Bu kez de Denizli’de üniversite öğrencisi olan henüz 22 yaşındaki Tuba Tokbaş boğularak öldürüldü. 
 
Üniversite öğrencisi Tuba Tokbaş, Denizli’nin Pamukkale ilçesi Kınıklı Mahallesi’nde bir apartta kalıyordu. Dün akşam 18.00 sıralarında kaldığı apartta Eray Hakver adlı erkek tarafından boğularak öldürüldü. Tokbaş'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendikten sonra genç kadının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Cinayet zanlısı Eray Hakver’in ise Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğu öğrenildi. 
 
Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, Denizli Candoğan Parkı’nda bugün Tuba için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Tuba Tokbaş isyanımızdır!”  diyen kadınlar kadın cinayetlerinin politikliğine, uygulanmayan yasalara vurgu yaptılar.

Bültene kayıt ol