İstanbul'da Kadınlar Küresel İsyanda Forumu

26.02.2020 - 17:10
Haberi paylaş

Antikapitalist Kadınlar, 8 Mart öncesi İstanbul'da forum yapacak.

Forumun çağrısı:

8 Mart 2017’de birçok ülkede kadınların greve çıktığını görünce çok heyecanlandık.

ABD’de ilk çağrısı yapılan uluslararası kadın grevi arkasına önceki yıllarda kitlesel olarak sokağa dökülen Polonya ve Arjantin gibi ülkelerdeki kadın hareketinin rüzgarını almıştı. Kadın cinayetlerini durdurmak, cinsiyetçiliği yenmek, eşit işe eşit ücret veya kürtaj gibi haklarımızı savunmak, ekonomik krizin faturasını ödememek ve daha birçok talep için yükselen ses, o günden beri gezegenin her kıtasına yayıldı. İrlanda, İspanya, Lübnan, İtalya, Yunanistan, Brezilya, İzlanda, Hindistan son birkaç yılda kadınların grev veya gösterilerle sokaklara çıktığı ülkelerden sadece bazısı.

Bu dalga tacize, tecavüze, şiddete karşı #metoo diyenlerle daha da büyüdü. Türkiye’deki kadınlar son yıllardaki siyasi iklimin bunaltıcılığını her 25 Kasım ve 8 Mart’ta daha da kalabalık sokağa çıkarak kırdı ve özgürlüğün sigortasının birlikte harekete geçmek olduğunu gösterdi. Kendimizi küresel kadın hareketinin bir parçası olarak görüyoruz.

Türkiye’de de bir kadın grevi örgütleyebilme ihtimaline heyecanlanan hatta bunun için yavaştan kolları sıvayan kadınlarla bir araya gelmek istiyoruz. Setten, sahneden, kampüsten, işyerinden, evden, sokaktan kısaca olduğumuz her yerden grev ihtimalini mümkün kılmak için ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz diye birlikte düşünmek ve konuşmak için 29 Şubat’ta buluşuyoruz...

Kadınlar Küresel İsyanda Forumu

Konuşmacılar:

Meltem Oral

Özengül Ergün

Selin Gören

Zeycan Alkış

Tarih: 29 Şubat, Cumartesi
Saat: 15.00
Yer: Nostalji Kafe&Kitap
Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Ergenekon Caddesi, Teyyareci Fehmi Sokak, No 12/14-C, Şişli, İstanbul

Düzenleyen: Antikapitalist Kadınlar
İletişim: 0546 7145289

https://www.facebook.com/events/731153680744605/

Bültene kayıt ol