Emine Bulut cinayetine büyük öfke

25.08.2019 - 13:14
Haberi paylaş

Emine Bulut'un kızının önünde eski eşi tarafından öldürülmesi büyük öfke yarattı. Kadınlar birçok ilde sokağa çıktı.

İlk protesto Ankara Kuğulupark'ta yapılmıştı.

İstanbul'da da Avcılar, Kadıköy ve Beşiktaş'ta kadınlar sokağa çıktı. "Boşanmayı değil cinayeti engelle," "Ölmek İstemiyorum" yazılı pankartlar taşındı.

Eskişehir'de toplanan kadınlar da cinayeti sloganlarla protesto etti. "Katledilen kadınlar isyanımızdır", "İstanbul sözleşmesi uygulansın", "Ölmek değil yaşamak istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan protetocular, kadın cinayetleri hakkında verilen yargı kararlarına tepki gösterdi.

Kırıkkale, Kocaeli, Bursa, Antalya, İzmir, Mersin, Trabzon, Samsun, Giresun, Safranbolu ve Adana'da Emine Bulut ve kadın cinayetleri protesto edildi.

Katil hakkında iddianame

Emine Bulut'un cinayeti iddianamesini hazırlayan savcılık, katil Fedai Varan'ın "Canavarca Hisle Tasarlayarak Adam Öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti iddianameyi kabuletti. Cinayeti işledikten sonra kaçan Fedai Varan, yakalanak tutuklandı ve cezaevine konuldu.

Cinayet tehdidine tutuklama

İzmir Bayraklı'da yaşayan Soner Çakır adlı şahış, sosyalmedya hesabından Emine Bulut cinayeti paylaşımı yaparak,"Benim eşimin de sonu böyle olacak, dayanamıyorum, yapacağım" tehdidinde bulundu. Polis, Soner Çakır'ı evinde gözaltına aldı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Boşanma aşamasında olduğu kadının Çakır hakkında koruma tedbiri aldırdığı ve ayağına elektronik kelepçe takıldığı öğrenildi.

Bültene kayıt ol