Kayyumu protesto eden kadınlara polis şiddeti

24.08.2019 - 18:42
Haberi paylaş

HDP'li üç belediyeye kayyum atanmasını İstanbul'da protesto etmek isteyen sendikalar ve kadınlar, polisin engellemesiyle karşılaştı.

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB kayyumları protesto için Beşiktaş'ta İskele Meydanı'nda oturma eylemi yapmak istedi. Polis sadece basın açıklamasına izin vereceğini söyleyerek, sendikacıları engelledi ve gözaltına almakla tehdit etti.

Oturma eylemi yapmak isteyen grup, polis kalkanları ile çembere aldı. Bunun üzerine KESK, DİSK, TMMOB ve TTB adına iskelede basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının ardından HDP milletvekilleri yarım saatlik oturma eylemi yaptı.

Kadınlar darp edildi

Beşiktaş'taki diğer kayyum protestosunu Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu'nun çağrısıyla kadınlar yaptı.

Beşiktaş Meydanı'nda toplanan kadınlar, burada basın açıklaması yapmak istedi. Fakat polis engelledi. Bunun üzerine "Jin jiyan azadî" ve "İrademiz bizim" pankartlarını açan kadınlar iskeleye yürüdü. 

Beşiktaş İskelesi önüne varan kadınlar, burada polis ablukasına alındı. Ablukaya tepki gösteren kadınların polisin saldırısıyla karşılaştı. 23 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Kadınların darp edilerek gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir de polislerce darp edildi. 

Müdahale sırasında kadınlardan biri fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. 

Polisler, kendilerine tepki gösteren çevredekilere de biber gazı sıktı. Polis müdahalesinin ardından tekrar toplanan kadınlar, sloganlarla Beşiktaş Meydanı'na yürüdü.

Bültene kayıt ol