Şule Çet ile ilgili adli tıp raporunda tecavüz mazereti

28.01.2019 - 16:19
Haberi paylaş

Ankara’da bir plazanın 20. katından atılarak öldürülen üniversite öğrencisi Şule Çet’in failleriyle ilgili iddianamede yer alan bir raporda “Bir kadın bir erkekle tenhada içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiştir” yazıldı.

Ankara’da Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarıyla yargılandığı Şule Çet cinayeti davasının iddianamesinde yer alan bir adli tıp raporunda olay ile ilgili cinsiyetçi ifadeler kullanıldı.

Davanın sanıkları ile ilgili raporda: “Alkol, esrar, kokain gibi maddelerin sarhoşluğunda ve bunun uyku devresinde ırza geçmek mümkündür. Yalnız bu kadar ağır sarhoşluğa kadar içki içen kimsenin doğacak sonuçları evvelden kabul etmiş olacağını da göz önünde tutmak gerekir. Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde alkol içmeyi kabul etmiş ve hele erkeğin yalnız yaşadığı evine, odasına giderek birlikte içmiş olursa cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” ifadeleri yer aldı.

Davanın avukatı Umur Yıldırım sosyal medyada raporu paylaşarak, “Bu raporu düzenleyen bir adli tıp uzmanı. Bu raporu düzenleyen belki bir baba. Şule’nin yaşadıkları senin de başına gelirse biz senin gibi davranmayacağız. Senin de hakkını sonuna kadar savunacağız” açıklamasını yaptı.

Şule Çet davasının ilk duruşması 6 Şubat 2019 günü saat 10.00’da Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Bültene kayıt ol