Ayşegül Terzi davasında saldırganın cezası indirildi

14.11.2018 - 08:04
Haberi paylaş

İstinaf mahkemesi, İstanbul’da belediye otobüsünde şort giydiği için Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu hakkında yerel mahkemece verilen üç yıl on aylık hapis cezasını iki yıla düşürdü.

İstanbul Çekmeköy’de bindiği halk otobüsünde şort giydiği gerekçesiyle Ayşegül Terzi’yi fiziksel şiddete maruz bırakan Abdullah Çakıroğlu’nun ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’, ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından üç yıl on ay hapis cezasına çarptırıldığı dava dosyasına ilişkin yapılan istinaf başvurusu karara bağlandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi, Çakıroğlu hakkında ‘kasten yaralama’ suçundan verilen 8 aylık hapis cezasına ilişkin hüküm kurulmasına yer olmadığına hükmederken, ‘hakaret’ suçundan verilen bir yıl iki aylık hapis cezasına ilişkin de atılı suçun unsurları oluşmadığı iddiasıyla beraat kararı verdi.

Mahkeme, ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçundan verilen iki yıl hapis cezasına ilişkin başvurunun ise yerel mahkemenin kararında usul ve esasla ilgili bir aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle esastan reddine karar verdi.

Çakıroğlu hakkında verilen hapis cezası, üç yıl on aydan iki yıla düşürüldü ve karar kesinleşti.

Ne olmuştu?

Ayşegül Terzi, 12 Eylül 2016 tarihinde çalıştığı hastaneden çıkıp evine gitmek için bindiği otobüste Abdullah Çakıroğlu isimli erkeğin saldırısına uğramıştı.

Terzi, saldırganın önce “Şort giyenler ölmeli” diyerek sözlü olarak kendisine sataştığını, ardından da otobüsün demirinden destek alarak yüzüne tekme attığını söylemişti.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırganın 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu olduğunu tespit etmiş ve Üsküdar’da güvenlik görevlisi olarak çalışan saldırganı gözaltına almıştı.

Çakıroğlu, Ayşegül Terzi’ye tekme attığını kabul etmiş ve verdiği ilk ifadesinde “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” demişti.

Gözaltına alınan Çakıroğlu, adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kadınların tepkileri üzerine Çakıroğlu hakkında tekrar yakalama kararı çıkartılmış ve tekrar gözaltına alınışının ardından Çakıroğlu, tutuklanmıştı.

Ancak Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine karar verilmişti.

Mahkeme heyeti, saldırgan için yurtdışına çıkış yasağı koymuştu.

Ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine gözaltına alınan sanık hakkında tutuklama kararı verilmişti.

1 Kasım 2016’da ise Abdullah Çakıroğlu, avukatının itirazı üzerine yine tahliye edilmişti.

Çakıroğlu, Ekim 2017’de “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “kasten yaralama” ve “hakaret” suçlarından toplam üç yıl on ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bültene kayıt ol