Şule Çet soruşturması: Raporda intihar şüphesi yok

06.11.2018 - 15:58
Haberi paylaş

Ankara’da lüks bir plazanın 20. katından düşerek öldüğü iddia edilen Şule Çet ile ilgili yeni bir rapor ortaya çıktı. Rapora göre Çet’in telefon ve bilgisayar taramasında  ‘intihar ve intihara özendirici’ herhangi bir bulguya ulaşılamadı.

Paşa Alyurt’un Milliyet’teki haberine göre Ankara’da 29 Mayıs 2018’de lüks bir plazanın 20. katından “düşerek” öldüğü iddia edilen Şule Çet hakkında yeni bir rapor çıktı. Daha önceden tırnaklarının arasından aynı mekanda bulunduğu şüphelilerden Berk Akand’ın doku örnekleri çıkan Çet’in bilgisayarı ve telefonundan alınan imaj örneklerinde yapılan incelemeler sonucu hazırlanan 200 sayfalık raporda, önce intihar ettiği iddia edilen Çet ile ilgili “intihar ve intihara özendirici” herhangi bir belge veya bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Çet’in avukatı Umur Yıldırım ise Olay Yeri İnceleme’ye ait fotoğraflarda Şule’nin el çantasının koptuğunun görüldüğünü söyledi. Yıldırım, “Şule’nin daha önce ev arkadaşına olay günü gönderdiği mesajlarla birlikte değerlendirildiğinde, el çantasının kopması onun, o gece oradan çıkmak istediği ihtimalini doğuran en büyük delil. Bu durum tanık ifadesiyle ofisin sahibi tarafından da doğrulandı” diye konuştu.

Şüpheliler önce serbest bırakılmış sonra tutuklanmıştı

Şule Çet’in olay gecesi aynı yerde bulunduğu patronu Çağatay Aksu ve Aksu’nun arkadaşı Berk Akand, iki kez nöbetçi mahkemeye çıkartılıp ikisinde de serbest bırakılmış. Daha sonra adli tıp raporunda Çet’in saldırıya uğradığının anlaşılması üzerine 14 Temmuz’da tutuklanmışlardı.

Çet, olay gecesi ev arkadaşına önce "Şimdi ben içeriye geçiyorum, beni ara ve acil gelmem gerektiğini söyle" diye mesaj atmış, daha sonra ise "Buradan çıkamıyorum, adam bana takmış. Bırakmıyor, keşke gelmeseydim" mesajı atmıştı. Bu mesajlardan iki saat sonra ise şüpheli bir şekilde düşerek ölmüştü.

Bültene kayıt ol