Binali Yıldırım’dan sosyal devlete cinsiyetçi itiraz

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, sosyal harcamalar sebebiyle “yaşlı amcaların” kadınlarla evlenememesinden yakındı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde düzenlenen, ‘2023 Vizyonunda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü’ çalıştayında konuşan Binali Yıldırım, Türkiye’nin sosyal devlet olma yolunda önemli mesafe kaydettiğini söyledi.

“Türkiye’nin toplam sosyal destekleri 2002’de 3 milyar 100 milyondu, şu an yıllık 52 milyar lira sosyal destek yapılıyor” diyen Binali Yıldırım, sosyal devletin de ölçüsünü yerinde tutmakta fayda olduğunu söyledi.

Bir anısını anlatan Yıldırım, kadınlara dönük sosyal yardımları eleştirdi ve kadınların erkeklere muhtaç bırakılması gerektiğini savunan bir anısını anlattı. Yıldırım şunları söyledi:

“Ancak önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var.”

ilginizi çekebilir

000-74PP7ZU
Gazze şehri bombardıman altında, Sumud Filosu Gazze’ye gidiyor
2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı