Ankara'da trans kadınlar bekçi saldırılarına karşı buluştu

05.10.2018 - 15:51
Haberi paylaş

Pembe Hayat Derneği üyesi trans kadınlar, caddelerde bekçiler tarafından maruz bırakıldıkları şiddete karşı bir araya geldiler.

Ankara’da çalışan Pembe Hayat Derneği üyesi seks işçisi trans kadınlar, her gün maruz kaldıkları bekçi şiddetine karşı bir araya geldiler. Bekçi şidddetine karşı stratejilerin tartışıldığı toplantıda trans kadınlar bekçi ve polis şiddetine karşı yaşamı savunacaklarını söyleyerek, hukuki anlamda da mücadele edeceklerini söylediler.

Toplantıda Avukat Emrah Şahin de transların yasal hakları konusunda bilgilendirme yaptı.

Neler olmuştu?

10 Eylül gecesi Libya Caddesi üzerinde bir restoranda yemek yiyen trans kadınlar, bekçiler tarafından oraya terk etmeleri yönünde uyarılmış, yemek yemeye devam edince de polis tehdidine maruz kalmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Ankara’nın Kolej semtinde çalışan translar, bekçiler tarafından saldırıya maruz kaldı. Ağır şekilde fiziksel şiddet uygulayan bekçilerin ardından biri siyah biri beyaz iki sivil araç transların yanına yaklaşarak “Sizin sonunuzu getireceğiz” diyerek tehdit etti. Ardından translar ters kelepçeli bir şekilde gözaltına alındı.

Bültene kayıt ol